Lengtebeperking moet einde maken aan sluipvrachtverkeer in Delfgauw

Lengtebeperking moet einde maken aan sluipvrachtverkeer in Delfgauw

Voertuigen die (inclusief lading) langer zijn dan twaalf meter mogen binnenkort niet meer binnen de bebouwde kom door de Schimmelpenninck van der Oyeweg en Tomatenlaan in Delfgauw. De gemeente wil met dit besluit een einde maken aan het vrachtverkeer door de wijk.

Overlast en gevaar
Binnen de bebouwde kom bestaat de Schimmelpenninck van der Oyeweg uit een nauwe 30km-weg door een woonwijk. Buiten de bebouwde kom gaat de weg over in een 60km-weg waar voornamelijk glastuinbouwbedrijven zijn gevestigd.

Hoewel de komst van de Komkommerweg het meeste vrachtverkeer al uit de wijk heeft gehaald, ervaren weggebruikers en bewoners nog steeds overlast van passerende vrachtwagens. De krappe straat brengt overige verkeersdeelnemers – met name fietsers – in gevaar. Ook zorgt het zware verkeer voor overlast bij bewoners en zorgt dit voor schade aan het wegdek.

Hoewel de gemeente inziet dat de route over de Schimmelpenninck van der Oyeweg uiteraard korter is voor de vrachtwagens, is dit volgens de gemeente “niet wenselijk en onnodig”.

Inrijverbod
Om de vrachtwagens uit de wijk te weren, stelt de gemeente nu een lengtebeperking in. Voertuigen langer dan twaalf meter mogen dan niet meer de twee straten (Schimmelpenninck van der Oyeweg en Tomatenlaan) inrijden. Volgens de gemeente bestaat er namelijk onvoldoende draagvlak voor een geheel vrachtwagenverbod en zorgt met name het lange vrachtverkeer voor problemen.

Het inrijverbod gaat in zodra deze in het (digitale) Gemeenteblad bekend is gemaakt. Bij de betreffende straten zullen verkeersborden worden geplaatst.