Monumenten gezocht voor Open Monumentendag op 10 en 11 september

Monumenten gezocht voor Open Monumentendag op 10 en 11 september

Dit jaar wordt op zaterdag 10 en zondag 11 september weer de Open Monumentendag georganiseerd. Heeft u een monument en wilt u deze openstellen? Meld u dan aan!

Open Monumentendag
Al sinds 1987 wordt elk jaar in het tweede weekend van september de Open Monumentendag georganiseerd. Jaarlijks trekt het evenement door heel Nederland rond een miljoen bezoekers.

Opengestelde monumenten zijn tijdens Open Monumentendag te herkennen aan een vlag met daarop het logo van het evenement. De opengestelde monumenten en bijbehorend programma worden op de website gepubliceerd en de gemeente zorgt voor de nodige promotie.

Monument openstellen
Heeft u of beheert u een monument en wilt u deze openstellen om deze zo met andere inwoners te delen? Meld het monument dan aan bij de gemeente. U bepaalt zelf wat u laat zien en welke tijden het monument geopend is. Het is ook leuk om een activiteit bij uw monument te organiseren, zoals een rondleiding of een muzikale noot, maar dat is natuurlijk geen “must”.

Bent u enthousiast geworden en wilt u uw monument tijdens Open Monumentendag 2022 (gedeeltelijk) openstellen voor publiek? Meld u dan voor 20 juli aan via e-mail M.Peters@Pijnacker-Nootdorp.nl of via het aanmeldformulier op pijnacker-nootdorp.nl/monumentendag.