Formateur Bert van Alphen trots op bereiken raadsakkoord

Formateur Bert van Alphen trots op bereiken raadsakkoord

Woensdagavond heeft formateur Bert van Alphen voorafgaand aan de installatie van de nieuwe wethouders zijn verslag toegelicht. Hij nam het formatiestokje over van Hans de Jong die eerder zijn opdracht teruggaf.

Formateur is trots op resultaat
“Ik ben ongelooflijk trots dat we binnen een relatief korte termijn tot een akkoord zijn gekomen en dat er vijf kanjers van kandidaten voorgesteld zijn. Hans de Jong had al veel voorwerk gedaan als verkenner. Dat heeft mij heel erg geholpen en het gaf ook al aan hoe groot de bereidheid was om tot een akkoord te komen. Uiteraard gaat het nu pas beginnen nadat mensen zijn geïnstalleerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit op een goede manier zal verlopen.”

Grootste partij mocht formeren
Eerlijk Alternatief kwam als grootste partij uit de stembus. Daarom mochten zij het formatieproces begeleiden. Ben Glaser van Eerlijk Alternatief sprak van Alphen toe met dankbare woorden. “Toen ik jou belde zat je in Portugal. Ik had al snel de vergelijking getrokken met de bondscoach. Die kwam naar Nederland om het elftal op de rit te krijgen. Jij bent hier naartoe gekomen om het akkoord rond te maken. Je bent een goede procesbegeleider en zet mensen aan het werk. Ik denk dat jij dat ook gedaan hebt en tot een mooi resultaat bent gekomen.”