Gratis fietstochten door de Groenzoom in juli

Gratis fietstochten door de Groenzoom in juli

Als je zin hebt om een stukje te rijden op de fiets, dan kun je in juli volop gaan genieten. Tijdens een twee uur durende tocht kun je de Groenzoom gratis gaan ontdekken per fiets. Samen met Groenzoom beheerder Cor Noorman kun je in twee uur tijd het volledige natuurgebied bekijken waar je planten en dieren op de route zult tegenkomen.

Fietstochten in juli
Het voordeel van deze fietstocht die gehouden wordt op 7, 13 en 20 juli is dat je met de fiets een groter gebied kunt leren kennen. Er zullen verschillende tussenstops zijn tijdens de tocht om de omgeving goed te kunnen bekijken. De organisatie vraagt of je je eigen fiets en een verrekijker mee wil nemen.

Aanvangsttijd
De fietsexcursie start om 13:00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl. Het verzamelpunt is bij Tuinderij De Groenzoom, Stropersweg 1, 2651 MM Berkel en Rodenrijs. Aanmelden kan uiterlijk één week voor aanvang. Stuur hiervoor een mail naar beheer@degroenzoom.nl.

Over het gebied
De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 450 hectare dat ligt tussen de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en dat grenst aan Zoetermeer-Rokkeveen. Het gebied vormt een groene buffer tussen deze kernen en verbindt Middendelfland met het Groene Hart. Als bezoeker kunt u genieten van al het moois dat dit natuurgebied te bieden heeft. Met wandelpaden, fiets-, kano- en ruiterroutes is het gebied toegankelijk gemaakt voor recreatie. Ook organiseert Beheercombinatie De Groenzoom regelmatig activiteiten in De Groenzoom.