Waarschuwing voor blauwalg in Dobbeplas in Nootdorp

Waarschuwing voor blauwalg in Dobbeplas in Nootdorp

Er is nog geen negatief zwemadvies voor de Dobbeplas in Nootdorp, waarbij zwemmen, net als vorig jaar, wordt ontraden, maar wel er geldt wel een waarschuwing voor blauwalgen. Er is hierbij kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Elke twee weken getest
De waarschuwing is van eind juni en de Dobbeplas wordt tijdens het zwemseizoen elke twee weken opnieuw getest. Eén dezer dagen zal er dus opnieuw gekeken worden. De resultaten hiervan zijn dan niet meteen zichtbaar, want de monsters moeten naar het laboratorium en de uitslag van de test kan een paar dagen duren. De verwachting is dan ook dat de nieuwe resultaten aan het eind van volgende week bekend zullen worden gemaakt.

Meld gezondheidsklachten
Mocht je gezondheidsklachten hebben die vermoedelijk zijn ontstaan na het zwemmen in de Dobbeplas, dan kun je dit melden bij de provincie Zuid-Holland of de omgevingsdienst Midden-Holland. Dit geldt dus ook voor de Dobbeplas, waar al een waarschuwing is. Bronnen die tot gezondheidsklachten kunnen leiden kunnen kort, maar ook langdurig aanwezig zijn. Deze bronnen komen niet altijd naar voren tijdens het gebruikelijke onderzoek naar de waterkwaliteit. Daarom wordt ieders hulp op prijs gesteld.

Delftse Hout
Voor het zwemwater van de Delftse Hout geldt op dit moment nog geen waarschuwing of negatief zwemadvies. Voor meer informatie kun je kijken op www.zwemwater.nl