Voorleesboekje over gemeente Pijnacker-Nootdorp bij aangeven van kindje

Voorleesboekje over gemeente Pijnacker-Nootdorp bij aangeven van kindje

Vanaf maandag 20 februari geeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp een uniek cadeautje weg. Iedere jonge papa of mama die zijn kindje bij de gemeente komt aangeven, ontvangt een uniek voorleesboekje over de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Op stap met de burgemeester en de boswachter door Pijnacker-Nootdorp
In het unieke Pijnacker-Nootdorp voorleesboekje gaat het verhaal over de gemeente waar het kleintje opgroeit. Hoofdrolspelers Aadje Tomaatje en Gerrie Gerbera nemen het kindje mee op avontuur door Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Zo komen ze ook burgemeester Björn Lugthart en boswachter Lisa Wassenaar tegen.

Voorlezen is belangrijk
Dat voorlezen voor alle leeftijden is, bewijzen vele verhalenbundels. Burgemeester Björn Lugthart: ”Om lezen te bevorderen kun je niet jong genoeg beginnen. Voorlezen heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Zowel op emotioneel, cognitief als sociaal vlak. Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid. Hoe eerder en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Daarbij is het heerlijk om elke dag eventjes tijd te maken om voor te lezen. Zo ben ik ook groot gebracht” vertelt burgemeester Björn Lugthart.