[VIDEO] Nieuw skatepark aan Treubstraat officieel geopend

[VIDEO] Nieuw skatepark aan Treubstraat officieel geopend

Aan de Treubstraat is het nieuwe skatepark op vrijdag 14 april officieel in gebruik genomen. Wethouder Mark Wit opende de locatie samen met tiener Dries van Dijk.

Initiatief
Tijdens de opening werd Dries van Dijk in de schijnwerpers gezet. Hij werd met fakkels en applaus onthaald. De tiener is initiatiefnemer geweest voor het skatepark. Nadat de eerdere skatebaan op dezelfde locatie verdween, sprak hij in de gemeenteraad zijn wens uit voor een nieuwe baan.

Naar aanleiding hiervan begon de gemeente een participatieproject met lokale jongeren. Op verzoek van de gemeente hebben tientallen skatejongeren hun top 5 van skate-elementen kenbaar gemaakt en mochten zij stemmen op het uiteindelijke ontwerp.

Wethouder Mark Wit vertelt dat het goed is dat zo veel jongeren hebben meegedacht in dit project: “Het is voor jongeren belangrijk dat er een plek is waar zij zich prettig voelen en hun ding kunnen doen. Dat er een plek nodig was voor de jongeren in deze leeftijdscategorie werd duidelijk in de gesprekken die gevoerd zijn met de skaters. Hun stem had dan ook het meeste gewicht. Nu is het echt een plek voor een door hen geworden.”

Afronding
Vanaf 17 februari was de skatebaan al klaar voor gebruik. Doordat de inrichting van het terrein rondom de baan nog moest worden voltooid, kon de officiële opening nu pas plaatsvinden. Zo is er een watertappunt aangelegd, om het drinken van water te promoten. Ook zijn er picknicktafels, afvalbakken en een fietsenstalling gerealiseerd. Tot slot zijn er ook een aantal bomen geplant op het naastgelegen veld.

Impulsproject
Haaglanden Beweegt heeft een Impulsproject gekoppeld aan de opening van de skatebaan. Zij hebben in maart samen met medewerkers van de Sweatshop Den Haag een cursus skate, step en BMX gegeven aan geïnteresseerde basisschoolleerlingen. Tijdens de opening lieten de cursisten zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Tevreden wethouder
Hoewel de wethouder bekent zelf niet te kunnen skaten, is hij wel blij met het resultaat en wat het met de jongeren doet: “Ik ben ontzettend blij om te zien dat de skatebaan al veelvuldig gebruikt wordt door skatende jongeren. Nu de feestelijke opening geweest is, hoop ik dat er ook in de toekomst veel jongeren met plezier gebruik blijven maken van de skatebaan!”