[Schokkend] Bloemstukken herdenking Park Hofrust weer in water gegooid

[Schokkend] Bloemstukken herdenking Park Hofrust weer in water gegooid

In de nacht van zaterdag op zondag zijn de bloemstukken van de herdenking op 4 mei weer in het water gegooid. Een gemeentemedewerker is in alle vroegte op zondagochtend naar Park Hofrust gekomen om alles uit het water te halen wat er nog te redden valt. De bloemstukken worden vervolgens naar de gemeentewerf gebracht.

Alles in ere herstellen
Het monument is zondagochtend schoongemaakt en alle bloemen zijn voor dit moment weggehaald. Rijswijk.tv belde zondagochtend met Marc Weterings die ter plaatse is bij het monument. “De burgemeester heeft me zojuist bevestigd dat er nieuwe bloemstukken gemaakt gaan worden waar alle linten die nog bruikbaar zijn opnieuw op geplaatst gaan worden. Alles wordt in ere hersteld, want als je nu alles weghaalt dan geef je de daders hun zin. De volgende stap is dat we gaan kijken naar de mogelijkheid voor beveiliging”, aldus Weterings.

Een korte samenvatting van de afgelopen dagen:

Donderdag

Donderdag was de herdenking bij het oorlogsmoment in Rijswijk in park Hofrust. Een herdenking waar veel mensen hun respect en medeleven toonde aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

Vrijdag
Vrijdagochtend bracht Rijswijk.tv de eerste foto’s naar buiten van vernieling van de kransen. Ze waren in het water gegooid door onbekenden. Honderden boze reacties tot gevolg. De regionale en landelijke pers kwam ook met het nieuws met duizenden boze reacties tot gevolg.

Zaterdag
Zaterdagochtend was er opnieuw onrust in Park Hofrust. De politie werd gealarmeerd door getuigen die twee jongens hadden gezien bij de bloemen. Bij aankomst trof de politie de jongeren aan met bloemen in hun handen. Ze werden opgepakt maar later ook weer vrijgelaten. Er kon niet worden vastgesteld dat ze iets te maken hadden met de vernieling van vrijdag.

Zondag
Zondagochtend zijn de bloemen weer vernield en in het water gegooid. Onbekend is wie dit heeft gedaan. Een gemeentemedewerker kwam ter plaatse om de bloemen uit het water te halen en ze naar de gemeentewerf te brengen.

Eerste reacties
Inwoners spreken zich uit via onze Facebookpagina. Veelal wordt gesproken over het ontbreken respect bij wie dit doet. Andere reacties die zoal binnenkomen zijn ‘Wat een trieste figuren tegenwoordig’, ‘Waar blijft de opvoeding’ en ‘Oppakken die gasten en uiteraard op eigen kosten een rondleiding geven door Auschwitz.’