Word vrijwilligerscoach of jongerencoach in Rijswijk

Word vrijwilligerscoach of jongerencoach in Rijswijk

Door: Sebastiaan Barel –

Rijswijk Doet is op zoek naar mensen die hun levens- of werkervaring willen inzetten als vrijwilligers- of jongerencoach. Zo kan je anderen verder helpen.

Project Vrijwilligerscoaches/Jongerencoach
Er zijn Rijswijkers die graag vrijwilligerswerk willen gaan doen, maar niet goed weten wat of gewoon een steuntje in de rug nodig hebben. Voor hen zijn er vrijwilligerscoaches: samen kijk je welke talenten en interesses iemand heeft, bouw je een vertrouwensband op, en ga je op zoek naar een passende vrijwilligersvacature.

Het werk van een coach is volbracht wanneer de ander tevreden aan de slag is gegaan bij het nieuwe vrijwilligerswerk. In het geval van de jongerencoach ga je met een jongere aan de slag om onder meer hun sociale skills bij te spijkeren. Het werk als een coach is voor een aantal weken (gemiddeld een uur per week), waarbij je 1-op-1-gesprekken voert.

Aanmelden als coach
Heb je interesse om te helpen als coach? Neem dan contact op met Maarten Stolk, via maarten.stolk@welzijn-rijswijk.nl. Op 22 juni kun je een gratis training volgen, waarbij je de basisvaardigheden van coaching leert.

Over Rijswijk Doet
Rijswijk Doet is onderdeel van Welzijn Rijswijk. De organisatie is er voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ze helpen organisaties bij het vinden van vrijwilligers en mensen die vrijwilliger willen worden bij het vinden van de juiste plek. Rijswijk Doet is gevestigd in het Huis van de Stad (Generaal Spoorlaan 2). Ga voor meer informatie naar welzijn-rijswijk.nl/rijswijkdoet of loop eens bij ze binnen.