Rijswijkse kinderen naar buiten op zomerse Buitenspeeldag

Rijswijkse kinderen naar buiten op zomerse Buitenspeeldag

Op woensdag 14 juni konden kinderen in Rijswijk lekker naar buiten om te gaan spelen. Het was namelijk nationale Buitenspeeldag.

Buitenspeeldag
Al meer dan tien jaar wordt de nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Op deze dag worden kinderen gemotiveerd om lekker naar buiten te gaan en proberen ze van Nederland één grote speelplek te maken.

Activiteiten in Rijswijk
In vrijwel alle gemeenten worden activiteiten georganiseerd voor de Buitenspeeldag. Ook in Rijswijk was er van alles te doen. Op het terrein van korfbalvereniging Refleks waren bijvoorbeeld luchtkussens en allerlei leuke spelletjes opgezet. Ook was er voor wat verkoeling gezorgd, omdat het een zeer warme dag was.

Speelvriendelijke gemeente
Rijswijk doet er als gemeente veel aan om speelgelegenheid te bieden aan kinderen. Dit bleek ook vorige maand, toen de Jantje Beton-prijs werd uitgereikt voor de meest speelvriendelijke gemeente. Rijswijk behaalde toen de tweede plek.

Toch zijn er nog stappen te maken, zo beaamt ook wethouder Larissa Bentvelzen: “Er wordt veel te weinig buitengespeeld door kinderen. We zijn een gemeente met een rijk aantal speelgelegenheden. We zijn zelfs genomineerd geweest – helaas niet gewonnen – voor de Jantje Beton-prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente. Dus we hebben heel veel ruimte om te spelen in Rijswijk, maar toch veel kids die prefereren om te gaan gamen. Ik hoop dat heel veel kindjes lekker gaan buitenspelen. Dat is goed voor je, goed voor je gezondheid, en het is goed om met kinderen samen te spelen.”

Bentvelzen is blij met de Buitenspeeldag: “Als ze vandaag buiten hebben gespeeld, hebben we in ieder geval wat gewonnen. En misschien zijn ze door Buitenspeeldag ergens gekomen dat ze denken: heej, dat is leuk! Of dat ze andere kinderen hebben leren kennen, waarmee ze kunnen afspreken.”