Rijswijks restaurant Marea beste Italiaanse restaurant van Zuid Holland

Rijswijks restaurant Marea beste Italiaanse restaurant van Zuid Holland

Door: Sebastiaan Barel –

Het Rijswijkse restaurant Marea, geleid door eigenaar Antonio, heeft een belangrijke internationale onderscheiding ontvangen als het beste traditionele Italiaanse restaurant van Zuid-Holland. Antonio deelt vol enthousiasme dat hij kookt alsof hij voor zijn vrienden en familie kookt, met de focus op lekker eten en een goede sfeer. Sinds bijna twintig jaar is Antonio het gezicht van Restaurant Marea, gelegen aan de Henri Dunantlaan in het wijkwinkelcentrum waar ook de Lidl gevestigd is. In 1990 kwam hij samen met zijn vrouw vanuit Bari, in het zuidelijkste puntje van Italië, naar deze regio. “Mijn oom woonde in Den Haag, dus daar zijn we eerst naartoe verhuisd,” aldus Antonio.

Al bijna 20 jaar vaste stek
Na het werken bij diverse Italiaanse restaurants kreeg Antonio een bijzondere kans: “Via-via hoorde ik dat er een Italiaans restaurant beschikbaar was. Samen met mijn oom en vrouw zijn we gaan kijken. Rijswijk was voor ons nog onbekend terrein. Het winkelcentrum is een beetje apart gebouwd, maar heeft wel een echte wijkfunctie. Zo zijn we in 2004 begonnen.” Voor Antonio en zijn vrouw was dat jaar nog specialer, omdat hun zoon Nicolaas werd geboren. Nu, op 19-jarige leeftijd, werkt Nicolaas volop mee in het restaurant.

Ervaar de Italiaanse cultuur
Antonio heeft de kans gekregen om Marea een eigen identiteit te geven te midden van ongeveer 250 Italiaanse restaurants in Zuid-Holland. Naast heerlijk eten wil hij zijn gasten graag de Italiaanse cultuur laten ervaren. “Eten is voor Italianen een sociaal gebeuren. Men praat met elkaar en geniet van een smakelijke maaltijd.” Het menu van Marea biedt een breed scala aan gerechten, variërend van pizza en pasta tot vlees- en visgerechten, en een uitgebreide selectie aan voorgerechten en desserts. Of je nu geen zin hebt om te koken en een pizza wilt afhalen, of een feestje wilt vieren met vrienden en familie en uitgebreid wilt dineren, Marea is de juiste plek.

Trots op behaalde resultaat
In november vorig jaar hoorde de ondernemer ze dat ze genomineerd waren. Vervolgens werden ze bezocht door de jury, zonder dat ze ervan op de hoogte waren. Jane Herderson deelde uiteindelijk het verheugende nieuws dat Marea had gewonnen. Belangrijke argumenten om de Luxlife Trofee aan Marea toe te kennen, waren de hoge waarde die Marea hecht aan de traditionele waarden van de Italiaanse keuken, het ontbreken van concessies en de gemoedelijke sfeer in het restaurant.