Primera opent deuren in RijswijkBuiten

Primera opent deuren in RijswijkBuiten

Door: Joey Koeijvoets –

Na de Lidl en de Trekpleister opende zaterdag 17 juni Primera in Rijswijk Buiten feestelijk haar deuren. Bij de ingang van de promenade hangt een groot spandoek dat de bezoekers duidelijk maakt ze welkom zijn. In september start het wijkontmoetingscentrum. En dat allemaal in de plint van De Koploper, het woon- en winkelcomplex, in het hart van Rijswijk Buiten.

Om precies 9.00 uur komt de eerste klant binnen. Het is Els Weites. Ze koopt cadeaubonnen. “Handig dat ik weet dat hier ook een geldautomaat, een Post NL Pakketpunt en een pasfotoservice is. Daarvoor hoef ik niet ver weg”, vertelt ze.

Breed aanbod
“Ik wilde altijd al graag ondernemer worden”, legt Sedat Ciftci uit terwijl de eerste klanten al rondkijken. Hij is 39 jaar en is enthousiast. “De Primara-organisatie heeft een uitgebreid vestigingsplaats onderzoek gedaan. In dit winkelcentrum komen wekelijks meer dan 10.000 bezoekers. En Rijswijk Buiten ontwikkelt zich nog”. Primera biedt een breed aanbod van kantoorartikelen en kranten tot wenskaarten en tijdschriften. “Enerzijds is Primera een groeiende winkelketen met ruim 540 vestigingen binnen de tabak- en gemak branche en anderzijds het boekenspecialisme van Blz. Een samenwerking waardoor je als lokale ondernemer kunt richten op je klanten”.

Jonge gezinnen
Een opvallend breed assortiment boeken staat in de winkel. “Zelf hou ik erg van kinderenboeken. Gezellig samen lezen met mijn dochter. Lezen is erg belangrijk voor kinderen, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen”, benadrukt Sedat. Hij laat de boekjes zien voor de allerkleinsten met veel kleurige plaatjes. Bij het afscheid vertelt hij: “Rijswijk Buiten is een nieuwe wijk met veel jonge gezinnen. Dit is een nieuw winkelcentrum, daarin passen wij prima. Wij zijn een echte buurtwinkel en gaan voor een goede relatie met de wijk. Uiteindelijk is het ’t team dat de winkel maakt, zij hebben elke dag contact met de klanten”.

Op de foto zie je: Sedat Ciftci met de eerste klant Els Weites