Gemeente Rijswijk verwelkomt nieuwe inwoners met welkomstpakketten

Gemeente Rijswijk verwelkomt nieuwe inwoners met welkomstpakketten

De gemeente Rijswijk heeft recentelijk een hartelijk initiatief gelanceerd om nieuwe inwoners te verwelkomen: het versturen van welkomstpakketten. Nieuwe Rijswijkse bewoners ontvangen per post een pakket om hen een warm welkom te heten in hun nieuwe stad.

Het welkomstpakket bevat een kaart met een persoonlijke boodschap van burgemeester Huri Sahin, waarin zij de nieuwe inwoners hartelijk welkom heet en hen een zonnige toekomst in Rijswijk wenst. Om die toekomst extra kleurrijk te maken, zitten er ook zonnebloemzaadjes in het pakket, zodat ze zelf zonnebloemen kunnen laten groeien. Op de achterkant van de kaart staat tevens informatie over de verschillende diensten die de gemeente aanbiedt.

Stadswandeling
Naast het welkomstbericht en de zonnebloemzaadjes bevat het pakket ook een uitnodiging voor een stadswandeling. Hiermee krijgen nieuwe inwoners de kans om Rijswijk op een bijzondere manier te leren kennen. Ze kunnen zich aanmelden voor een stadswandeling met een gids van de Historische Vereniging Rijswijk, waarbij ze in groepen van maximaal 15 personen de stad verkennen. Dit biedt een mooie gelegenheid om andere “nieuwe Rijswijkers” te ontmoeten. Bovendien is de wandeling toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Voor degenen die graag zelfstandig op pad gaan, is er de mogelijkheid om de app “Rondje Rijswijk” te gebruiken voor een wandeling of fietstocht. Onderweg worden op verschillende locaties foto’s getoond met uitleg over de geschiedenis van Rijswijk en andere interessante weetjes. Deze app is ook beschikbaar voor inwoners die al langer in Rijswijk wonen.

Wethouder brengt persoonlijk bezoek
Wethouder Werner van Damme, verantwoordelijk voor publieke dienstverlening, overhandigde het welkomstpakket op 16 juni aan mevrouw Tiny Schokker, die onlangs de sleutel van haar nieuwe huis in de Ministerbuurt heeft ontvangen. Van Damme wenste haar een prachtige en zonnige toekomst toe in Rijswijk. Mevrouw Schokker was enthousiast over het warme welkom van de gemeente en de persoonlijke overhandiging: “Ik vind het geweldig dat jullie de moeite nemen om persoonlijk langs te komen voor de overhandiging van het pakket. Ik voelde me meteen welkom in Rijswijk, en nu nog meer!”

Met deze welkomstpakketten laat de gemeente Rijswijk zien dat ze nieuwe inwoners op een speciale manier wil begroeten en ondersteunen bij hun eerste stappen in de stad. Het initiatief draagt bij aan het creëren van een hechte gemeenschap en een warme ontvangst voor iedereen die Rijswijk als thuis kiest.