Kindcentrum Snijders is een feit na ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Kindcentrum Snijders is een feit na ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is het integraal Kindcentrum Snijders in Rijswijk een feit. Daarmee wordt zowel kinderopvang als onderwijs op één locatie aangeboden.

Jarenlang traject
Het eerste idee voor een kindcentrum ontstond al in 2005, zo vermeld directeur Ivan Trouwborst in zijn openingsspeech. Het duurde daarna enkele jaren, voordat in 2013 de besturen van Lucas Onderwijs en Kinderopvang Morgen een eerste overeenkomst sloten. De brand in 2015 was natuurlijk een drama voor de school, maar bood tegelijkertijd een kans om ideaal en visie tot elkaar te brengen.

In 2019 werd het nieuwe schoolgebouw opgeleverd en werd de naam al omgedoopt tot Kindcentrum Snijders. Vanaf dat moment begon het traject om integraal opvang en onderwijs te bieden op deze locatie. Vandaag was dan het moment om de handtekeningen te zetten, waarna de samenwerking een feit is.

Zowel de bestuursleden als de kinderen kregen kinderchampagne en telden gezamenlijk af. Zo werd er een feestelijke draai gegeven aan het moment. Ook de rest van de dag werden er in de klassen leuke spelletjes gespeeld. De kinderen speelden ook een rol bij de opening, door het overhandigen van de DNA-strengen met de kernwaarden van het integrale kindcentrum.

Trotse bestuurders
De betrokken bestuurders staan ondanks het stormachtige weer te stralen tijdens de opening, zo ook Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van Lucas Onderwijs: “Eigenlijk is dit de kers op de taart, want we werken al jaren heel goed samen. Je ziet dat de ontwikkeling van het kind nu daadwerkelijk centraal staat in plaats van de organisaties. En daar gaat het om: dat kinderen met plezier naar een kindcentrum toegaan, zich ontwikkelen, veilig voelen, het naar hun zin hebben, én leren. En dat gebeurt hier allemaal. Dat dat samen met elkaar en structureel gebeurt, is een belangrijke stap voorwaarts.”

Schooldirecteur Ivan Trouwborst vult aan dat een kindcentrum voor grotere uitdagingen staat dan enkel onderwijs of opvang: “Het is ontzettend sterk wat we met elkaar hebben neergezet, waarin we de kansen van kinderen alleen maar groter maken, zowel in hun ontwikkeling, hun talenten, als hun kwaliteiten, zodat ze een nóg betere wereldburger mogen worden. Dat we dat hebben mogen symboliseren in de samenwerkingsovereenkomst, dat maakt mij ontzettend blij.”

Tineke Onink van Kinderopvang Morgen sluit zich daarbij aan en onderstreept het belang van de ontwikkeling van kinderen in de volle breedte: “Kinderen leren de hele dag door: niet alleen op school, maar ook in hun vrije tijd. En juist binnen het kindcentrum is ook aandacht voor hun brede ontwikkeling.”