TheaterCinema start filmseizoen met openluchtbioscoop op 3 september

TheaterCinema start filmseizoen met openluchtbioscoop op 3 september

Filmliefhebbers opgelet, want op 3 september start het filmseizoen in Rijswijk. TheaterCinema (voorheen bekend als Filmhuis Rijswijk) doet dit op feestelijke wijze door het organiseren van een buitenluchtbioscoop.

TheaterCinema
Het Filmhuis Rijswijk eindigde voor de zomer en kondigde een naamsverandering aan. Voortaan kunnen filmliefhebbers terecht bij TheaterCinema. Daarbij wordt samengewerkt met de Rijswijkse Schouwburg en het Voorburgse Theater Ludens.

Op 3 september begint het nieuwe seizoen en dat gebeurt op feestelijke wijze. In het Teddy Scholtenpark naast de Rijswijkse Schouwburg worden in de buitenlucht op een groot scherm twee films vertoond: Disney-film Vaiana en de muzikale film Bohemian Rhapsody.

Vaiana
Prinses Moana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

Vaiana is voor zes jaar en ouder. De Nederlandstalige film wordt vertoond vanaf 13.30 uur.

Bohemian Rhapsody
‘Bohemian Rhapsody’ volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als ‘We Will Rock You’ en ‘Radio Ga Ga’. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Bohemian Rhapsody is voor twaalf jaar en ouder. De film is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling en start om 16.30 uur.

Kaartverkoop gestart
Kaarten voor Vaiana en Bohemian Rhapsody zijn te koop via de website van de Rijswijkse Schouwburg. De kosten bedragen vijf euro en zijn inclusief een zitplek en een bakje popcorn.