Kortebaandraverij Nootdorp: Wie volgt It’s Showtime Zaz op als winnaar?

Kortebaandraverij Nootdorp: Wie volgt It’s Showtime Zaz op als winnaar?

Op 6 augustus 2024 vindt de spannende kortebaandraverij in Nootdorp plaats, waar paardenliefhebbers samenkomen om te zien wie de opvolger wordt van It’s Showtime Zaz, de glorieuze winnaar van 2023. Het winnende duo van vorig jaar, met pikeur Rick Wester, veroverde de fel begeerde Zilveren Zweep. Dit jaar staat de vraag centraal: welk duo zal hen opvolgen en de Zilveren Zweep in ontvangst nemen van de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, Björn Lugthart?

Grote namen op parcours
Het parcours aan De Poort, bekend om zijn kaarsrechte baan, trekt opnieuw eigenaren en trainers uit het hele land. Het bestuur verwacht het maximale aantal van 24 combinaties. Het evenement begint om 13.30 uur, met de eerste start om 14.00 uur en de finaleritten rond 18.00 uur. Onder de deelnemers is kampioenspikeur Caroline Aalbers een favoriet, met vijf overwinningen dit seizoen. Haar paarden, Nevio Boko, Medusa J en Cassiopea Font, maken opnieuw kans op de winst. De loting voor de kortebaan vindt plaats op 2 augustus en de deelnemerslijst zal te vinden zijn op www.kortebaanbond.nl.

Alle deelnemers krijgen cadeau
De Nootdorpse Paardendag start om 12.30 uur met de traditionele ponybrunch op het parkeerterrein tussen voetbalvereniging SV Nootdorp en basisschool de Waterwilg. Feestelijk uitgedoste pony’s en kinderen worden voorgesteld aan het publiek, gevolgd door een brunch. Alle deelnemers ontvangen een paardenverzorgingscadeau en de mooiste combinatie wint een ereprijs. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse jeugdattracties, zoals pony rijden, op hetzelfde terrein. Meer informatie is beschikbaar op www.kortebaannootdorp.nl.