Trias opent deuren voor creatieve jeugd: Een dag vol kunst en inspiratie

Trias opent deuren voor creatieve jeugd: Een dag vol kunst en inspiratie

Op zaterdag 24 augustus verandert Trias in een bruisend centrum van creativiteit tijdens hun jaarlijkse open dag. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn de deuren geopend voor jeugd en jongeren die hun artistieke talenten willen ontdekken en ontwikkelen. De dag biedt een breed scala aan proeflessen en optredens, waarmee Trias laat zien wat het huis van kunst en cultuur allemaal te bieden heeft.

Proeflessen voor jong en oud
Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in de verschillende disciplines die Trias aanbiedt. Voor de allerkleinsten zijn er speciaal aangepaste lessen, zoals muziek voor dreumesen en peuters en peuterdans. Ook kleuters kunnen hun energie kwijt in lessen zoals musical, urban dance, kleuterballet en Disney dance. Muzikale kleuters kunnen kennismaken met instrumenten zoals viool en harp.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een nog breder aanbod. Zij kunnen verschillende instrumenten uitproberen, waaronder piano, gitaar en viool. Voor de dansliefhebbers zijn er lessen in klassiek ballet, modern jazz, streetdance, breakdance en hiphop. Daarnaast is er ook ruimte voor beeldende kunst, waar kinderen hun creativiteit kunnen uiten in workshops tekenen, schilderen en 3D.

Reserveren voor zekerheid
Hoewel deelname aan de proeflessen vrijblijvend is, raadt Trias aan om vooraf te reserveren. Dit voorkomt teleurstelling en zorgt ervoor dat ieder kind de kans krijgt om de lessen te volgen die het meeste aanspreken. Het volledige rooster van de open dag is te vinden op de website van Trias, zodat bezoekers hun dag goed kunnen plannen.

Maak kennis met kunstvormen
“De open dag is een unieke gelegenheid voor kinderen en jongeren om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende kunstvormen,” zegt een woordvoerder van Trias. “We hopen dat deze dag voor velen een eerste stap zal zijn in het ontwikkelen van hun creatieve talenten.”

Inschrijven kan
Trias nodigt iedereen uit om langs te komen, geïnspireerd te raken en de vele mogelijkheden te ontdekken die kunst en cultuur te bieden hebben. Inschrijven voor de proeflessen en meer informatie over de open dag zijn te vinden op www.stichting-trias.nl/open-dag.