Rijswijk krijgt 63 huurwoningen voor mensen met lagere inkomens

Rijswijk krijgt 63 huurwoningen voor mensen met lagere inkomens

Rijswijk Wonen gaat 63 sociale huurwoningen bouwen in het Havenkwartier. Deze woningen maken deel uit van het project Harbour Park, een van de deelprojecten binnen de nieuwe stadswijk. Hiervoor is een overeenkomst getekend met een ontwikkelaar.

Sociale huurwoningen nodig
Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen, benadrukt het belang van dit project: “De vraag naar sociale huurwoningen is groter dan ooit. Dankzij de samenwerking met de ontwikkelaar kunnen we meer betaalbare woningen toevoegen aan de woningvoorraad van Rijswijk.”

Wachtlijst korter maken
Wethouder Gijs van Malsen van volkshuisvesting, spreekt ook zijn tevredenheid uit: “Dit is fantastisch nieuws voor Rijswijk. Meer sociale huurwoningen bouwen is de sleutel om de lange wachtlijsten terug te dringen.”

Voor mensen met lager inkomen
De 63 nieuwe appartementen, geschikt voor 1-, 2- en 3-persoonshuishoudens, zijn bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De begane grond en eerste verdieping zullen ruimte bieden aan bedrijven en een sportschool, wat bijdraagt aan de levendigheid van de wijk. De bouw start naar verwachting halverwege 2025.