Politieke partijen organiseren avond over oplossingen voor de woningnood in Rijswijk

Politieke partijen organiseren avond over oplossingen voor de woningnood in Rijswijk

Iedereen heeft recht op een plek om te wonen, maar veel mensen hebben moeite om een betaalbaar en goed huis te vinden. De woningnood is een groot probleem. Hoe is dit gebeurd en wat kunnen we eraan doen, vooral in Rijswijk?

Politieke partijen vragen samen aandacht
Op 19 september vanaf 19:15 uur organiseren de Rijswijkse afdelingen van D66, GroenLinks en PvdA een avond om hierover te praten. Elze Woudstra en Narcis Frotan van D66 leiden de avond. Samen met deskundigen bespreken we hoe we de woningnood in Rijswijk kunnen aanpakken.

Verschillende visies op wonen
De avond begint met een presentatie van Suzanne van den Eynden. Zij heeft de publicatie “Waarde(n)vol Wonen” geschreven, in opdracht van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Suzanne vertelt over hoe we de volkshuisvesting kunnen verbeteren met waarden zoals vrijheid, gelijkheid en democratie.

Daarna vertelt Gijs van Malsen, de wethouder voor wonen in Rijswijk, hoe hij vanuit sociaaldemocratische waarden zoals rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit kijkt naar de woningnood.

Panel en gesprek met het publiek
Na de presentaties is er een gesprek met een panel van experts. Naast Suzanne en Gijs doen ook Marnix Norder, voormalig wethouder van Den Haag en oprichter van Steenvlinder, en Tijmen Lamers, Statenlid van Zuid-Holland, mee. Samen met het publiek bespreken ze hoe we vanuit verschillende ideeën kunnen zorgen voor betere huizen in Rijswijk.

Praat mee met bewoners en politiek
Wil je weten wat de politieke partijen denken over de woningnood? Of heb je zelf ideeën over hoe het beter kan? Je bent van harte welkom om mee te praten! Na de bijeenkomst is er een borrel waar je kunt napraten.

Datum: 19 september, vanaf 19:15 uur
Locatie: De Oude Kerk, Herenstraat 62B, Rijswijk
Aanmelden: Stuur een e-mail naar gijspvda@gmail.com
Deelname is gratis