Rijswijk krijgt 109 betaalbare woningen in RijswijkBuiten

Rijswijk krijgt 109 betaalbare woningen in RijswijkBuiten

RijswijkBuiten krijgt de komende jaren een nieuw appartementencomplex die de naam de Machinist mee krijgt. Voor wie denkt dat wonen in de nieuwe duurzame wijk onmogelijk is met een kleinere portemonnee had nu de kans om zich toch in de nieuwe woonwijk te vestigen. Alle woningen zijn ondertussen verkocht.

Aandacht voor elkaar
Woensdag gaf wethouder Mark Wit van de gemeente Rijswijk samen met de bouwondernemer en de ontwikkelaar het startschot voor de bouw van de Machinist. Het appartementencomplex bestaat uit 109 woningen verdeeld over vijf verschillende gebouwen. Het complex moet een kleinschalig gevoel geven waar buren elkaar makkelijk kunnen ontmoeten.

Betaalbaar wonen
De kopers van de woning kunnen gebruik maken van een erfpachtconstructie waarbij het stuk grond gebruikt mag worden maar wel eigendom blijft van de ontwikkelaar. De waarde van de grond hoeft dan niet gefinancierd te worden bij de hypotheek. Hierdoor kan de woning betaalbaar gekocht worden. Een starterslening valt ook onder de mogelijkheden van dit project. Kopers kunnen tot maximaal 40.000 extra lenen bovenop het standaardbedrag dat geleend kan worden bij de bank.

Meedenken valt in de smaak
Wethouder Mark Wit: ‘Bijna een kwart van de kopers van een appartement in De Machinist heeft gebruik gemaakt van de starterslening. De mogelijkheid voor erfpacht en de starterslening betekende dus voor veel kopers net dat beetje financiële ruimte dat nodig was om hun woning in De Machinist te kunnen kopen’.