Burgemeester reageert met grote verbazing op vernielingen Rijswijkse Golfclub

Burgemeester reageert met grote verbazing op vernielingen Rijswijkse Golfclub

In de nacht van woensdag op donderdag is de golfbaan van de Rijswijkse Golfclub het doelwit geworden van vernielingen. Een actiegroep, die zichzelf ‘Heft’ noemt, heeft de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist. Volgens de groep is de schade toegebracht als protest tegen oliebedrijf Petrogas en automaker BMW, die vandaag en morgen toernooien organiseren bij de golfclub, zo schrijft AD.

Kan niet de manier zijn
Burgemeester Huri Sahin reageert aan de redactie van Rijswijk.tv dat ze met grote verbazing heeft kennisgenomen van de vernielingen. “We veroordelen deze ernstige vernielingen. Vandalisme kan en mag nooit de manier zijn om aandacht te vragen. De politie doet op dit moment onderzoek.”

Bepaalde bedrijven die golfen zijn de aanleiding
De activisten stellen dat hun actie specifiek gericht is op deze bedrijven vanwege hun banden met de fossiele industrie. “We ontnemen Petrogas en BMW hun onbezorgde dag vol ‘ignorant bliss’,” aldus een verklaring van de groep. “Zolang zij de fossiele industrie blijven steunen, zullen wij ook de elite hun hobby’s blijven ontzeggen.” De Rijswijkse Golfclub is in hun ogen mede verantwoordelijk door deze bedrijven te faciliteren.

Grote bezorgdheid
De precieze omvang van de schade is nog niet bekend, maar het incident heeft gezorgd voor bezorgdheid binnen de golfclub en onder de deelnemers van de toernooien. Het is nog onduidelijk of de geplande evenementen doorgang kunnen vinden.