Succesvolle Beursvloer brengt lokale organisaties samen

Succesvolle Beursvloer brengt lokale organisaties samen

Afgelopen maandagavond vond de Beursvloer plaats, waar diverse lokale organisaties elkaar ontmoetten en waardevolle samenwerkingen tot stand kwamen. Met ongeveer vijftig deelnemers uit verschillende sectoren, zoals welzijn, zorg, cultuur, sport, bedrijfsleven, onderwijs en vrijwilligersorganisaties, werden er volop afspraken gemaakt zonder dat er geld aan te pas kwam. Dankzij de vele tientallen matches kan de Beursvloer 2024 als een groot succes worden beschouwd.

Delen van kennis en assets
Tijdens het evenement spraken de deelnemers met elkaar over uiteenlopende onderwerpen, zoals het delen van kennis, ruimtes, materialen, netwerken en ondersteuning bij nieuwe projecten. Ook werden er stageplekken geregeld en advies gegeven. Het uitgangspunt was duidelijk: wat de ene partij kan bieden, kan voor de ander van grote waarde zijn, en andersom.

Wethouder is heel enthousiast over opkomst
De Beursvloer is een initiatief van de gemeenteraad en trok veel raadsleden en collegeleden aan. Wethouder Marieke van Bijnen was zeer positief: “De Beursvloer heeft onze verwachtingen overtroffen. Het is fantastisch om te zien hoe organisaties met verschillende achtergronden elkaar wisten te vinden en concrete afspraken maakten om elkaar te ondersteunen.”

Lancering magazine
Aan het einde van de avond presenteerden wethouders Hanneke van de Gevel en Bart van Straten het nieuwe Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp voordeelmagazine. Dit magazine, bedoeld voor nieuwe inwoners, staat vol verhalen en tips over de gemeente en biedt nieuwkomers de kans om voordelig kennis te maken met wat Pijnacker-Nootdorp te bieden heeft.

Versterken van elkaar
De gemeente kijkt met enthousiasme uit naar toekomstige edities van de Beursvloer en verwacht dat het evenement zal blijven bijdragen aan de versterking van lokale samenwerkingen.