Politie Rijswijk krijgt award voor politieteam van de maand

Politie Rijswijk krijgt award voor politieteam van de maand

Het basisteam Rijswijk van de politie is verrast met een bijzondere onderscheiding. Burgemeester Huri Sahin en voormalig korpschef van de Nationale Politie, Henk van Essen, brachten het team een onverwacht bezoek om de landelijke award voor ‘politieteam van de maand’ namens de stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) uit te reiken.

Wisseltrofee
Het team ontving een wisseltrofee in de vorm van een grote beker, en doet automatisch mee in de verkiezing voor het ‘politieteam van het jaar’. Bijzonder is dat burgemeester Sahin zelf haar team had voorgedragen. “Ik ben trots op de inzet van het team, vooral gezien de ingrijpende incidenten in Rijswijk, zoals de vrouwenmoorden en andere gevallen van huiselijk geweld. Ondanks de zware omstandigheden blijft het team zich dag en nacht inzetten,” aldus Sahin. Ze wilde een passende manier vinden om haar waardering te uiten en koos daarom voor deze nominatie.

Heftig beroep
Henk van Essen, nu directeur van stichting WEP, was geraakt door de voordracht van de burgemeester. “Het team heeft te maken gehad met schrijnende zaken, maar hun toewijding is onverminderd groot. Deze award is een mooie erkenning voor hun harde werk en onderlinge steun binnen het team.” De stichting zet zich in om meer erkenning te genereren voor politiemensen in Nederland.