Raadsleden, wethouders en burgemeester lezen boeken met kinderen

Raadsleden, wethouders en burgemeester lezen boeken met kinderen

Tijdens de Kinderboekenweek organiseerde Bibliotheek Rijswijk een speciale bijeenkomst voor kinderen uit de stad. De jonge boekenliefhebbers kregen de kans om hun favoriete boeken te delen en te bespreken met raadsleden.

Raadsleden, wethouders en burgemeester
Danny van Dam en Irene Jansen van Wij. Rijswijk, Wil van Nunen van PvdA Rijswijk en Ger Kruger van Beter voor Rijswijk waren van de partij. Ook verschillende wethouders en zelfs de burgemeester waren bij deze middag aanwezig. Tijdens de middag werden boekentips uitgewisseld en ontstonden levendige gesprekken tussen jong en oud over hun leeservaringen.

Thema is eigenwijs
Het thema van de Kinderboekenweek, ‘eigenwijs’, stond centraal in de bijeenkomst. Zowel kinderen als volwassenen spraken over hoe dit thema terugkwam in de boeken die zij lazen. De middag was niet alleen interactief, maar ook gezellig, waarbij de liefde voor lezen de boventoon voerde.

Leescultuur verbeteren
Irene Jansen benadrukte het enthousiasme van de kinderen: “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen vertellen over hun lievelingsboeken.” Danny van Dam vulde aan: “Lezen opent werelden, en dat enthousiasme willen we blijven stimuleren.” Beide raadsleden hopen met deze bijeenkomst de leescultuur onder kinderen in Rijswijk te bevorderen. Lezen prikkelt immers niet alleen de fantasie, maar versterkt ook taalgevoel, concentratie en het vermogen tot empathie en kritisch denken.

De bijeenkomst was een groot succes en benadrukte het belang van lezen voor de ontwikkeling van kinderen.