Veiligheidsontbijt voor ondernemers ook dit jaar een groot succes

Veiligheidsontbijt voor ondernemers ook dit jaar een groot succes

Op dinsdagochtend 15 oktober was het al vroeg een gezellige drukte in de raadszaal van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Zo’n 75 ondernemers, raadsleden en andere geïnteresseerden verzamelden zich voor het jaarlijkse Veiligheidsontbijt. Onder het genot van een smakelijk ontbijt werd er gesproken over veilig ondernemen.

Belang van samenwerken
Burgemeester Björn Lugthart opende de bijeenkomst en benadrukte het belang van samenwerking tussen de gemeente en ondernemers in de strijd tegen criminaliteit. “Een veilige gemeente creëren we samen,” stelde hij. Wethouder Bart van Straten vulde aan: “Door de samenwerking met de bedrijvenparken en diverse organisaties zorgen we dat veiligheid blijvend op de agenda staat.”

Presentatie over cybercrime
Tijdens de bijeenkomst gaf gastspreker Yolanda van Setten, voormalig officier van Justitie, een boeiende presentatie over de werkwijze van criminelen, waaronder cyberaanvallen en het gevaar van deepfake-video’s. Deze geavanceerde nepvideo’s kunnen mensen laten doen of zeggen wat ze nooit hebben gezegd, wat risico’s met zich meebrengt op het gebied van fraude. Ze benadrukte het belang van het melden van incidenten via bijvoorbeeld Meld Misdaad Anoniem.

Week van de Veiligheid
Het Veiligheidsontbijt vond plaats tijdens de landelijke ‘Week van de Veiligheid’, waarbij aandacht wordt gevraagd voor diverse veiligheidsrisico’s in het bedrijfsleven. Zo worden ondernemers weerbaarder en helpt dit Nederland veiliger te maken.