[VIDEO] Gemeente Rijswijk haalt ‘rotte kies’ uit Plaspoelpolder

[VIDEO] Gemeente Rijswijk haalt ‘rotte kies’ uit Plaspoelpolder

De gemeente Rijswijk werkt samen met IPP Haaglanden aan een ambitieus project om een leegstaand kantoorpand aan de Polakweg te transformeren tot een modern en duurzaam bedrijfsgebouw. Dit project maakt deel uit van een bredere strategie om het Middengebied Plaspoelpolder aantrekkelijker te maken en te zorgen voor een toekomstbestendig bedrijventerrein.

Leegstand
De Plaspoelpolder kampt met veel leegstaande kantoren, die het vestigingsklimaat negatief beïnvloeden. Het geselecteerde pand staat al lange tijd leeg en verkeert in slechte staat, wat het gebied minder aantrekkelijk maakt voor bedrijven.

Transformatie
Het doel is om het gebouw volledig te renoveren, waarbij de begane grond en eerste verdiepingen gesloopt worden. De kantoorruimte wordt omgevormd tot bedrijfsruimte, terwijl de bovenliggende verdiepingen kantoorfuncties behouden. Er wordt onderzocht of extra verdiepingen toegevoegd kunnen worden om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. De renovatie richt zich op het aantrekken van bedrijven uit de maakindustrie, energie-, techniek- en innovatiesectoren, wat zal bijdragen aan de lokale werkgelegenheid.

Opnieuw leven in blazen
Volgens wethouder Werner van Damme biedt dit project een kans om het gebied opnieuw leven in te blazen en verdere investeringen te stimuleren. De transformatie kan als voorbeeld dienen voor andere vastgoedeigenaren en bedrijven om ook te investeren in vernieuwing.

Belangrijke stap voor toekomst Plaspoelpolder
Het project heeft als doel de leef- en werkomgeving te verbeteren, leegstand te bestrijden en bij te dragen aan een duurzame, circulaire economie. Met een bedrijfspand dat voldoet aan de strengste duurzaamheidsnormen, zet Rijswijk een belangrijke stap naar een economisch sterker en aantrekkelijker bedrijventerrein.