Zwaargewonde na eenzijdig ongeval Prinses Beatrixlaan Rijswijk

Zwaargewonde na eenzijdig ongeval Prinses Beatrixlaan Rijswijk

In de nacht van dinsdag op woensdag is een automobilist zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Rond 01:00 uur reed de bestuurder met hoge snelheid tegen een betonnen pilaar van een viaduct. Door de heftige klap liep de bestuurder ernstige verwondingen op.

Veel hulpdiensten ter plaatse
Direct na het ongeluk werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd, waaronder politie-eenheden, een ambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT). Bij aankomst van het ambulancepersoneel bleek de situatie ernstig. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en op een brancard gelegd. De MMT-arts stapte later in de ambulance om het medische team te ondersteunen tijdens het transport naar het ziekenhuis.

Weg afgesloten
Als gevolg van het ongeval werden de afrit van de A4 naar de Prinses Beatrixlaan en de Prinses Beatrixlaan richting Den Haag afgesloten voor het verkeer. Ondanks de afzetting negeerden enkele automobilisten het rode kruis, waarvoor zij door de politie zijn bekeurd. Rijkswaterstaat nam de verkeersafzetting later over.

Auto total-loss
De auto raakte zwaar beschadigd door de aanrijding en werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren.