Een Vrolijke Start van de Happy Fit-week op de Petrusschool

Een Vrolijke Start van de Happy Fit-week op de Petrusschool

Wat een feest op de maandagochtend bij de Petrusschool. De Happy Fit-week werd op een energieke manier afgetrapt met een vrolijke danssessie op het schoolplein, waarbij maar liefst 350 leerlingen meededen. Wethouder Mark Wit had de eer om deze speciale week te openen, waarin een gezonde leefstijl en meer bewegen centraal staan. “Deze week draait niet alleen om lezen en rekenen, maar vooral om bewegen en leren over gezonde voeding,” vertelt directeur Monika van Hengel enthousiast. “Het wordt een leuke en leerzame week waarin we allemaal bezig zijn met gezond leven.”

Lekker in je vel met Happy Fit
De Happy Fit-week is een initiatief van de Sportief Besteed Groep en heeft als doel om kinderen bewuster te maken van gezond eten, voldoende bewegen en mentaal welzijn. Naast dansen op het plein, krijgen de leerlingen workshops over voeding, bewegen ze extra tijdens een bootcamp en leren ze in een les over welbevinden hoe ze zich goed kunnen voelen.

Bewust van gezonde levensstijl
Volgens wethouder Mark Wit is het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van een gezonde leefstijl. “Het gaat niet om nooit meer chips of ijsjes eten, maar om balans. Het begint met een goed ontbijt en regelmatig bewegen, en daar maken we vandaag een start mee door te dansen!”

Fit en gezond, ook buiten school
Onder de leerlingen heerst veel enthousiasme. Amy (9) uit groep 6 vertelt dat ze al fit is. Ze zit op hockey en traint twee keer per week. “Ik vind pasta met spinazie heel lekker en ook gezond,” zegt ze trots. Met haar sportieve familie voelt ze zich goed en is ze klaar voor een actieve week vol plezier en beweging.