Sint Jozefschool houdt carnavalsoptocht in Parade Nootdorp

Sint Jozefschool houdt carnavalsoptocht in Parade Nootdorp

Ruim 400 verkleedde en zingende kinderen van de Sint Jozefschool in Nootdorp hebben op vrijdag 17 februari een carnavalsoptocht gehouden door het centrum van Nootdorp. Carnaval is natuurlijk van oorsprong een echt katholiek feest en daar besteedt de Sint Jozefschool als katholieke school graag aandacht aan. Een oude traditie was door de leerkrachten van stal gehaald: een echte carnavalsoptocht.

Praalwagens met eigen thema
Elke klas duwde een eigen versierde praalwagen vooruit waar de leerlingen afgelopen weken hard aan hadden gewerkt. Achttien prachtige kleurrijke praalwagens waren er gemaakt. De praalwagens hadden allemaal een bijzonder thema, zoals dieren, de zee, de Teletubbie-wagen of de discowagen met veel discoballen. Aan de carnavalsoptocht was ook een wedstrijd verbonden voor de mooiste praalwagen.

Inzamelactie voor slachtoffers aardbeving
Niet alleen werkten alle klassen afgelopen week hard aan hun mooie praalwagens. Ook werd er door de Sint Jozefschool geld ingezameld voor Giro 555, om zo de verschillende hulporganisaties in Syrië en Turkije te kunnen ondersteunen in hun werk voor de slachtoffers van de aardbeving. Flessen werden ingezameld en kinderen namen gevulde envelopjes mee naar school. Volgende week maakt de Sint Jozefschool bekend hoeveel geld er kan worden overgemaakt aan Giro 555.

Veel publiek langs de route
Langs het parcours stonden heel veel ouders en opa’s en oma’s hun (klein)kinderen toe te juichen. Het winkelend publiek stopte ook even om te kijken naar al die vrolijke en mooi verklede kokjes, tijgertjes, piraatjes, brandweermannen en politievrouwen.

Feestje
De carnavalsoptocht eindigde op het schoolplein van de Sint Jozefschool waar het feestje onder leiding van een muziekmeester nog even doorging. De polonaise werd ingezet, de muziek ging aan en hulpouders vierden het feestje mee. De Sint Jozefschool kijkt terug op een zeer geslaagde editie van deze carnavalsoptocht en bedankt alle ouders voor hun hulp om het evenement te laten slagen.