Geslaagde Koningsdag 2023 in gemeente Rijswijk

Geslaagde Koningsdag 2023 in gemeente Rijswijk

In Rijswijk werd de verjaardag van de Koning op donderdag 27 april goed gevierd met tal van leuke activiteiten. Jonge Rijswijkers beproefden hun geluk bij tal van spelletjes of hoopten fortuin te maken met het verkopen van spulletjes op verschillende vrijmarkten. Ook waren er veel optredens en acts te vinden. Kortom een geslaagde dag met zon in de gemeente Rijswijk.

Oud-Rijswijk
Traditie getrouw was Oud Rijswijk weer gevuld met vele kleedjes en kraampjes. Naast de vrijmarkt was er op verschillende plekken in Oud Rijswijk live muziek te vinden. De straten in Oud Rijswijk waren de gehele dag en avond gevuld met verklede Rijswijkse inwoners.

Inter Amicos
Net zoals elk jaar werd Koningsdag bij Inter Amicos weer groots aangepakt. Als vanouds is daar weer een kinderkermis, muziek, eten en drinken te vinden. Onderdelen van de kinderkermis waren onder anderen hengelen, touwtje trekken, een grabbelton, het WK Doelschieten, fles-hengelen, meerdere springkussen en als kers op de taart bungeejump.

Leeuwendaal
Ook in Leeuwendaal was het op Koningsdag een groot feest. Kinderen konden de gehele dag verschillende spelletjes spelen een meedoen aan spijkerbroekhangen. Als afsluiting van de dag, trad er de band PLUNCK! op.

De Strijp
Na een zeer geslaagde Koningsnacht, volgde er ook een geslaagde Koningsdag in de Strijp. Kinderen konden tijdens de vrijmarkt hun spullen verkopen en hun mooie versierde fiets laten zien tijdens de kinderfietsoptocht waar burgemeester Huri Sahin ook van de partij was. Zij reikte ook de prijs uit voor de mooist versierde fiets. Bewoners uit de Strijp konden in de middag genieten van een coverband en een DJ met muziek uit de 70’s, 80’s, 90’s & 00’s .