Jongeren skaten en recreëren in het nieuwe skatepark

Jongeren skaten en recreëren in het nieuwe skatepark

Het nieuwe skatepark aan de Treubstraat wordt tijdens de eerste lekkere dagen van 2023 al goed gebruikt om te recreëren. Zaterdag was het de hele dag druk met vooral kinderen en jongeren die gretig gebruik maakten van het nieuwe park.

Lekker skaten en eten
Naast skaten werd er ook lekker gepicknickt. Rijswijk.tv sprak met de skaters Jeffrey, Tygo, Dani, Victorian en Ollie. Ze geven allemaal aan dat ze heel blij zijn met het skatepark. “Bij de oude Snijdersschool was een leuk speeltuintje, maar dat is nu weg. Nu kom ik hier elke dag.” Victorian zegt dat hij er geen genoeg van kan krijgen: “Als het aan mij ligt kom ik hier elke dag zodra mijn huiswerk af is.

Geen graffiti
De jonge skaters willen ook goed zorgen voor het park en het netjes houden. Zo geven ze bijvoorbeeld aan dat ze hopen dat het park zo mooi blijft als dat het nu is. “We hopen ook dat er geen graffiti op de baan wordt gespoten, want dat zou zonde zijn.”

Waar zijn de bankjes
Een toeschouwende ouder kwam nog even naar onze redacteur toegelopen met de vraag hoe het zit met de bankjes. “We missen de bankjes, die zouden vier weken geleden al komen.” Uiteraard hebben we even uitgezocht hoe dat nou zit. De bankjes staan in bestelling en ze komen er aan. Een exacte levertijd is echter nog niet bekend.