Grote hoeveelheid illegale merkkleding aangetroffen in Plaspoelpolder

Grote hoeveelheid illegale merkkleding aangetroffen in Plaspoelpolder

Dinsdag 16 mei zijn handhavers en agenten gestuit op een grote hoeveelheid nepkleding van bekende dure merken. Burgemeester Huri Sahin spreekt van een grote vangst.

Illegale winkel
De handhavers en agenten waren bezig met een bedrijfscontrole toen zij het pand aan de Diepenhorstlaan binnengingen. In het gebouw bleek een illegale winkel gevestigd waar allerlei kleding, tassen, schoenen en zonnebrillen werden verkocht. Het ging om nagemaakte producten van bekende dure merken. De spullen zijn in beslag genomen en de eigenaar van het bedrijf is aangehouden.

De controle kwam voort uit een onderzoek naar risicovolle bedrijvigheid in de Plaspoelpolder. De gemeente werkt hiervoor nauw samen met de politie. In februari werd op deze manier 25 kilo ketamine aangetroffen in een bedrijfspand aan de Veraartlaan.

Ondermijning
De verkoop van namaakkleding is een vorm van ondermijning: activiteiten waarbij de criminele onderwereld raakt verwoven met de ‘bovenwereld’. Het zijn manieren om bijvoorbeeld geld wit te wassen.

“Een grote vangst, die het resultaat is van goede samenwerking tussen de gemeente en de politie”, zegt burgemeester Huri Sahin. “Daar ben ik trots op. Een compliment aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. De aanpak van ondermijnende criminaliteit heeft onze volle aandacht. Het is goed om te zien dat we steeds vaker successen boeken.”