Vaders doen gratis mee met NK Bommetje in de Schilp

Vaders doen gratis mee met NK Bommetje in de Schilp

Door: Joey Koeijvoets –

Op 18 juni vindt er een opwindend evenement plaats in Zwembad de Schilp in Rijswijk: de voorrondes van het NK Bommetje. Dit is een unieke competitie georganiseerd door Optisport, waar de deelnemers strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Bommetje springen’.

Er zijn onder andere kaartjes voor Disneyland Parijs te winnen en kaarten voor de Formule 1 in Zandvoort, afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Vaders doen gratis mee
De voorrondes van het NK Bommetje worden gehouden op vaderdag, zondag 18 juni. Om deze speciale dag te vieren, mogen vaders gratis deelnemen als ze samen met hun kinderen komen. Voor alle andere deelnemers zijn de kosten €6,40. Het belooft een spetterende dag te worden waarop de deelnemers de hoogste spetters kunnen maken om een Golden Ticket te verdienen voor de grote finale in Houten op 1 juli. De bekende YouTube-ster Timo Miedema zal het evenement openen met een spectaculair bommetje.

De kwalificatieronde in Zwembad de Schilp begint op 18 juni om 13.45 uur voor de kids tot 12 jaar. Om 14:15 is het de beurt aan deelnemers van 13 t/m 17 jaar. Tot slot zijn de 18plussers aan de beurt om 14:45. Naast het bommetjespringen is er ook voldoende gelegenheid om vrij te recreëren in het zwembad. Het vrijzwemmen begint al om 12.30 uur, zodat iedereen kan genieten van een ontspannen dag vol waterpret.

Verschillende categorieën
De deelnemers worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: 0 t/m 12 jaar, 13 t/m 17 jaar en 18-plussers. Om deel te nemen aan het bommetjespringen is minimaal een A-diploma vereist.

Vooral veel waterpret
Tijdens de voorrondes krijgt elke deelnemer de kans om het grootste bommetje in hun leeftijdscategorie te springen. De groep van 0 t/m 12 jaar maakt kans op kaartjes voor Disneyland Parijs, terwijl de andere twee leeftijdsgroepen strijden om kaartjes voor de Formule 1 in Zandvoort. Het belooft een spannende en vermakelijke dag te worden, vol waterpret en competitiesfeer.