Groene tijdelijke inrichting voor voormalige gemeentewerf en Avalexterrein

Groene tijdelijke inrichting voor voormalige gemeentewerf en Avalexterrein

In de Klein Plaspoelpolder wordt een nieuwe tijdelijke inrichting toegewezen aan de plek waar voorheen de gemeentewerf en het Avalexterrein waren gelegen. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

Herontwikkeling
Momenteel zijn er nog volop sloopwerkzaamheden aan de gang in de Klein Plaspoelpolder. Het gebied waar voorheen de Total, gemeentewerf en Avalex waren gevestigd, wordt ook herontwikkeld tot groene woonwijk, of een ‘rustig stedelijk woonmilieu’ aldus het rapport.

Tijdelijke groene inrichting
Inmiddels zijn de gebouwen en funderingen op het terrein van voorheen Avalex en de gemeentewerf gesloopt. Aangezien de grond vervuild is, worden er momenteel saneringswerkzaamheden gedaan. Dit betekent dat er voorlopig ook niet op gebouwd kan worden.

Als de sanering klaar is, krijgt het terrein een tijdelijke inrichting. Het veld wordt ingezaaid met een ‘bloemrijkmengsel van tweejarige planten’. Zodra de planten zijn gekiemd, worden natuurvriendelijke speelmaterialen geplaatst en worden de hekken verwijderd. Hierdoor wordt het een groen terrein dat voor iedereen toegankelijk is.

Uiteindelijke inrichting nog onduidelijk
De gemeente laat weten dat het gaat om een tijdelijke inrichting. In de verschillende rapportages over de herontwikkeling van de buurt, stelt dat er nog geen definitieve ontwikkelingsplannen zijn voor dit specifieke stuk grond.