Illegale schuttingen in Rembrandtkwartier moeten verwijderd worden

Illegale schuttingen in Rembrandtkwartier moeten verwijderd worden

Wie in het Rembrandtkwartier achter de Albert Heijn voorbij gaat aan de arbeidershuisjes, heeft kunnen zien dat sommige huisjes verdwijnen achter hoge schuttingen. Ook in de Valkruststraat zagen we dit al eerder gebeuren, maar mag dat eigenlijk wel?

Niet toegestaan
Het antwoord is nee. Een schutting in een voortuin mag maar 1 meter hoog zijn. De huizen die nu de hoge schuttingen bouwen zijn dus in overtreding. Een bezorgde buurtbewoner meldde de situatie bij de redactie van Rijswijk.tv. De Gemeente Rijswijk bevestigt dat ze op de hoogte zijn van de situatie.

Irritatie bij omwonenden
Een bezorgde buurtbewoner meldde zicht bij Rijswijk.tv: “Ik vind het verschrikkelijk dat het authentieke karakter van deze oude volkswijk zo steeds meer verloren gaat. Het laatste schuttingproject is wel voor iedereen een klap in het gezicht. Op de hoek Rembrandtkade/ Olmstraat wordt het hele blikveld nu geblokkeerd door goedkoop bouwmarkt hout. Dat kunnen we niet laten gebeuren vind ik. Ik heb de gemeente meerdere keren gevraagd om op te treden maar het gebeurt niet.” Terwijl we op locatie staan te kijken naar de schutting, worden we ook aangesproken door een voorbijwandelende Rijswijkse: “De wijk gaat op deze manier zienderogen achteruit. Dit zou toch niet moeten kunnen.”

Gemeente bevestigt de overtreding
Wij vroegen de gemeente om uitleg: “Nadat een melding is ontvangen voert de gemeente ter plaatse een inspectie uit. Dat is ook bij de betreffende schutting gebeurd. Bij die inspectie is geconstateerd dat de hoogte van de schutting inderdaad strijdig is met de hiervoor geldende regels. De gemeente heeft deze strijdigheid bij de woningbouwcorporatie, die de eigenaar is van de woning, gemeld en verzocht om de situatie ongedaan te maken.”

Schuttingen moeten worden weggehaald
Woningcorporatie Rijswijk Wonen is nu aan zet. Wij vroegen om een reactie: “De melding is deze week bij ons binnengekomen. Morgen gaat een collega naar de huurder toe om de situatie te bespreken. Hier zal worden verteld dat de schutting weg moet. De huurder krijgt hier vervolgens een termijn van twee of drie weken voor.” Op de vraag wat er gebeurt als de schutting niet verwijderd wordt gaf Rijswijk Wonen aan dat er dan een tweede verzoek komt. Mocht de schutting dan nog niet verwijderd zijn dan volgen er juridische stappen.