Uniek: Raadzaal wordt omgetoverd tot theater in Huis van de Stad

Uniek: Raadzaal wordt omgetoverd tot theater in Huis van de Stad

De raadzaal in het Huis van de Stad in Rijswijk ken jij wellicht alleen van de raadsvergaderingen. Sinds afgelopen weekend kent deze zaal ook een nieuwe functie. De raadzaal kan namelijk omgetoverd worden tot een theater! Dit weekend is deze zaal officieel in gebruik genomen door Stichting Trias.

Alleen in Rijswijk
Dat de Raadzaal van het Huis van de stad in de weekenden omgebouwd kan worden tot theater is uniek in Nederland. Nergens anders komt dit voor. Ook is het theater uitsluitend voor Trias bedoeld. De stichting had een eigen theaterzaal in het oude gemeentehuis en heeft het vanaf mei 2022 in het Huis van de stad zonder theaterzaal moeten doen.

Politiek en theater in één zaal
Architect Jeroen Simons, van architectenbureau INBO, is zelf Rijswijker en kunstliefhebber. Hij heeft bedacht hoe de politiek en theater letterlijk bij elkaar zou kunnen komen in één zaal. Hij kwam uiteindelijk met dit concept.

Officiële opening
Op zaterdag 15 juni nam Trias de theaterzaal officieel in gebruik met optredens van het Trias Music Fest 2024. Leerlingen uit de groepslessen piano, keyboard en drums verzorgden in totaal 3 goedbezochte shows.

Op zondag 16 juni was het Trias Dance Fest 2024 met vier spetterende minishows dans door de groepen van streetdance, klassiek ballet en hiphop. Het publiek reageerde enthousiast op de optredens van de talenten en op de intieme setting van de nieuwe Theaterzaal.