Boekenwinkel Kerkstraat doneert opbrengsten aan Rijswijks digitaliseringsproject

Boekenwinkel Kerkstraat doneert opbrengsten aan Rijswijks digitaliseringsproject

Op zaterdag kun je tijdens het wandelen over de markt binnenlopen bij de tweedehands boekenwinkel in de Kerkstraat. Tegenover de koffiekar en de kaaskraam kun je voor slechts een paar euro boeken en cd’s kopen.

Opbrengst voor goed doel
De winkel is een initiatief van de Rotary Rijswijk West en wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel. Deze maand is het goede doel het digitaliseringsproject dat Stichting Omroep Rijswijk uitvoert in samenwerking met de Historische Vereniging Rijswijk.

Uniek beeldarchief veilig stellen
De omroep beschikt over een uniek beeldarchief van Rijswijk dat in de jaren 80, 90 en begin van deze eeuw is gemaakt door vrijwilligers van de omroep. In totaal gaat het om ruim zeshonderd uur aan beeldmateriaal dat op oude banden staat en digitaal gemaakt moet worden. De beelden kunnen vervolgens kosteloos geraadpleegd worden door iedereen die daar interesse in heeft. “We komen hele mooie unieke beelden tegen. Van de branden in de Bogaard tot het benzinestation dat ooit op de plek stond waar nu de schouwburg staat. Maar ook de bouw van die schouwburg en de bouw van de Rijswijkse spoortunnel, we hebben het allemaal op tape liggen”, aldus een medewerker van de omroep.

Donaties zijn welkom
Het digitaliseren kost geld. De omroep is blij met de hulp vanuit de samenleving. “Ons doel is om dit zo snel mogelijk digitaal te maken en veilig te stellen voor de generaties na ons. Giften en donaties voor dit project zijn daarom van harte welkom.”

Openingstijden
De boekenwinkel is elke zaterdag geopend van 09:00 tot 16:00.

Boekenwinkel Rijswijk - Rijswijk.tv Boekenwinkel Rijswijk - Rijswijk.tv2 Boekenwinkel Rijswijk - Rijswijk.tv4
<
>
Boekenwinkel Rijswijk - Rijswijk.tv