[UPDATE] Onbekend wanneer treinen weer rijden in Rijswijk

[UPDATE] Onbekend wanneer treinen weer rijden in Rijswijk

De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum zijn uitgelopen. Initieel werd door Prorail gezegd dat de treinen woensdag weer zouden rijden. Gister is bekend geworden dat de werkzaamheden verder zijn uitgelopen en dat onbekend is wanneer de treinen weer gaan rijden in Rijswijk. Op het station hoor je de omroepster om de paar minuten door de speakers vertellen dat reizigers rekening moeten houden met 30 tot 45 minuten extra reistijd.

Excuses van Prorail
Prorail biedt zijn excuses aan voor het ongemak dat door reizigers wordt ervaren. “We doen ons uiterste best om treinen op dit traject zo snel mogelijk te laten rijden. Het spoor tussen Den Haag Centraal en Den Haag HS/Den Haag Ypenburg is wel tijdig opgeleverd”, aldus Prorail.

Dan maar het terras op
Het was dinsdag stil op station Rijswijk. Een enkele reiziger liep rond op het perron. Een Rijswijker die rennend aankwam omdat hij zijn trein niet wilde missen kwam bedrogen uit. Hij wist niet van de werkzaamheden. Zijn reactie: “Nouja dan neem ik maar een dagje vrij en ga het terras op!” En geef hem eens ongelijk.

Plan je reis
De NS adviseert reizigers om voor vertrek hun reis te plannen via https://www.ns.nl/reisplanner of in de NS app. Kijk op https://www.prorail.nl/nieuws voor meer informatie.