Vee uit weiland en fietspaden en wegen mogelijk afgesloten door zware regenval

Vee uit weiland en fietspaden en wegen mogelijk afgesloten door zware regenval

Het Hoogheemraadschap staat paraat om wegen en fietspaden af te sluiten als de heftige regenval die voorspeld is daadwerkelijk naar beneden komt vallen. Ook veel wordt dan uit voorzorg uit de weilanden gehaald.

Extreem veel regen in korte tijd
De afgelopen nacht heeft het Delfland-gebied te maken gehad met zware regenval, waarbij op sommige plaatsen meer dan 50 millimeter regen is gevallen. Dit heeft geleid tot verhoogde waterstanden in verschillende delen van de regio. Delfland heeft direct maatregelen genomen om wateroverlast te beperken door het inzetten van gemalen, waterbergingen en extra pompen.

Ook begin van de avond heftige regen
Om voorbereid te zijn op de voorspelde regen die later vandaag en vannacht kan vallen, treft Delfland verdere voorzorgsmaatregelen. Aan het begin van de avond viel er al veel regen met heftige hagelbuien in onze gemeente en de regio. Er wordt gewerkt aan het gereedmaken van meerdere waterbergingen om overtollig water op te vangen.

Water verminderen
De waterbergingen die in aanmerking komen voor inzet zijn: Bergboezem Berkel, Molenvlietpark, Hoekpolder, Woudsepolder en Wollebrand. Zo wordt de waterberging Hoekpolder, een cruciale locatie, ingezet om wateroverlast in de omliggende gebieden te verminderen.