Orgelconcert door Ben van Oosten in de Bonifatiuskerk

Orgelconcert door Ben van Oosten in de Bonifatiuskerk

Op zondag 22 september 2024, van 15.00 tot 16.00 uur, vindt er een bijzonder orgelconcert plaats in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het concert maakt deel uit van de concertserie Muziek in de Bonifatius, en wordt gegeven door de internationaal vermaarde organist Ben van Oosten. De toegang is gratis.

Werken van beroemde componisten
Tijdens dit concert speelt Van Oosten werken van beroemde componisten zoals Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, César Franck, en anderen. Het belooft een prachtige muzikale reis door de tijd te worden, met meesterwerken uit de orgelliteratuur.

Al van jongs af aan
Ben van Oosten, die inmiddels 69 jaar oud is, begon zijn carrière al op jonge leeftijd. Toen hij elf was, begon hij met orgelspelen en werd hij kerkorganist. Op zijn vijftiende gaf hij zijn eerste concert in zijn geboortestad Den Haag. Hij studeerde orgel en piano in Amsterdam en Parijs en groeide uit tot een van de beste organisten ter wereld.

Internationaal bekend
Hij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, en staat vooral bekend om zijn interpretaties van Franse orgelmuziek. Voor zijn bijdragen aan dit genre werd hij meermaals in Frankrijk onderscheiden. In 2010 ontving hij in Nederland de prestigieuze titel Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, als erkenning voor zijn veertigjarige carrière als concertorganist.