Dader moord 38-jarige vrouw ook verdacht van poging tot doodslag op kind

Dader moord 38-jarige vrouw ook verdacht van poging tot doodslag op kind

Burgemeester Huri Sahin heeft een bijeenkomst bijgewoond waarbij bijna honderd bewoners in de buurt van de Galjoenstraat, waar vrijdag een vrouw werd vermoord, hun gedachten en gevoelens konden delen en uiten en hun zorgen konden delen met elkaar om steun te vinden. “Er was ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige instanties als politie, woningcorporatie en Slachtofferhulp. Het was een emotionele bijeenkomst. De aanleiding blijft zeer tragisch en afschuwelijk”, aldus Sahin.

Overleden aan verwondingen
De schietpartij vond vrijdagavond plaats in een portiek van een flat aan de Galjoenstraat in Rijswijk. De politie trof de zwaargewonde vrouw daar aan, die kort daarna overleed aan haar verwondingen.

Ook verdacht van poging tot doodslag op kind
Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte nog aanwezig in de flat. Het betreft een 57-jarige man uit Rijswijk, die direct is gearresteerd. Naast de verdenking van moord wordt de man nu ook beschuldigd van vier pogingen tot doodslag. Een van de slachtoffers betreft het jonge kind van de 38-jarige vrouw, dat in de buurt was tijdens de schietpartij. Daarnaast wordt de verdachte ook beschuldigd van poging tot doodslag op drie buurtbewoners. Over de redenen hiervan kan het OM nog niets zeggen vanwege het lopende onderzoek.

Voorarrest verlengd
De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag heeft bepaald dat de verdachte in ieder geval veertien dagen langer in voorarrest blijft zitten.