Feestelijke opening De Entree in RijswijkBuiten

Feestelijke opening De Entree in RijswijkBuiten

Op woensdag 2 oktober 2024 was het feest op het Atalantaplein in RijswijkBuiten, waar de oplevering van het nieuwbouwproject De Entree werd gevierd. Dit project omvat twee appartementencomplexen, De Beuken en De Berken, met in totaal 32 koop- en 28 sociale huurwoningen voor senioren, evenals een nieuw gezondheidscentrum. Wethouder Gijs van Malsen opende het complex samen met onder meer Gilbert Kokenberg (Harnaschpolder C.V.), Aniel Ramawadh (Vidomes), en Bart Bakkers (Gezondheidscentrum Rijswijk).

Zorg en wonen samen
De Entree combineert zorg en wonen en voorziet in een belangrijke behoefte in de wijk. De 28 sociale huurwoningen van Vidomes in De Berken zijn inmiddels bewoond door 55-plussers die zijn doorgestroomd vanuit grotere woningen, waardoor gezinswoningen vrijgekomen zijn voor anderen. Het gezondheidscentrum RijswijkBuiten op de begane grond van De Berken is al voor de zomer geopend en biedt zorgdiensten zoals huisartsenzorg, fysiotherapie, apotheek en zelfs een internist, wat de toegankelijkheid van zorg in de buurt vergroot.

Bouwen voor iedereen
Wethouder Van Malsen benadrukte in zijn toespraak dat De Entree bijdraagt aan de diversiteit in de wijk: “Met een mix van koopwoningen, sociale huur en zorgvoorzieningen bouwen we in Rijswijk voor iedereen.” Alle appartementen zijn energiezuinig en uitgerust met zonnepanelen en warmtepompen, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Grote vraag
Ontwikkelaar Gilbert Kokenberg sprak trots over de realisatie van dit project, dat niet alleen woningen biedt, maar ook zorgdiensten die de wijk verrijken. De enorme vraag naar sociale huurwoningen bleek uit de meer dan 500 gegadigden voor de 12 beschikbare huurwoningen op Woonnet. “Dit project is een belangrijke stap in het aanpakken van de woningnood in Rijswijk,” aldus wethouder Van Malsen.