Red levens door de Reanimatie & AED cursus deze herfst 🗓

Red levens door de Reanimatie & AED cursus deze herfst 🗓

ical Google outlook Agenda Nieuws Pijnacker-Nootdorp

Elke dag krijgen in Nederland zo’n 45 mensen een hartstilstand. Dit zijn schokkende cijfers, en het laat zien hoe belangrijk het is om te weten hoe te handelen in een noodsituatie. Tijdens een hartstilstand telt namelijk elke seconde. Weten hoe je moet reanimeren en een AED (Automatische Externe Defibrillator) kunt gebruiken, kan het verschil maken tussen leven en dood.

Waarom een reanimatiecursus volgen?
Als iemand voor je ogen in elkaar zakt door een hartstilstand, wil je direct kunnen helpen. Door snel te handelen, vergroot je de kans op overleving aanzienlijk. Van de 100 mensen die gereanimeerd worden, overleven er 20 tot 25 personen. Dit betekent dat jouw kennis en snelle reactie cruciaal kunnen zijn voor het redden van iemands leven, of het nu een buur, familielid of onbekende is.

De cursus: Wat leer je?
Tijdens de reanimatie- en AED-cursus leer je hoe je in een noodsituatie direct kunt handelen. De cursus biedt duidelijke uitleg en praktische oefeningen, zodat je je zekerder voelt wanneer het erop aankomt. Van basis reanimatietechnieken tot het veilig gebruiken van een AED, je krijgt alle kennis die je nodig hebt om adequaat in te grijpen.

Meld je aan
Deze herfst organiseren Het Nederlandse Rode Kruis Afdeling Zoetermeer – Pijnacker-Nootdorp en het Vrijwilligers Informatiepunt een reanimatiecursus speciaal voor vrijwilligers. Elke organisatie kan maximaal twee personen aanmelden via deze link. De cursus is op zaterdag 2 november van 09:00 tot 13:00 in De Schakelaar in Pijnacker.