Maak kennis met Politie en Brandweer tijdens Veiligheidsdag Rijswijk

Maak kennis met Politie en Brandweer tijdens Veiligheidsdag Rijswijk

Zaterdag 12 oktober organiseert de Politie en Brandweer de veiligheidsdag in Rijswijk. Op deze dag kan je kennis maken met de Politie en Brandweer. Dit gebeurt op de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan 315 in Rijswijk.

Waarom deze dag wordt gehouden
De brandweer en politie vinden het belangrijk dat er dit soort dagen zijn want het geeft een inzicht van wat er allemaal gebeurd op een kazerne of in het vak als hulpverlener.

Wat je kunt doen
Op deze dag is er van alles te doen op het terrein voor jong en oud. Er staan kraampjes waar je informatie te weten komt over veiligheid rondom je huis, zoals wat je bijvoorbeeld het best kan doen tegen inbraak. Ook zijn er kraampjes over online veiligheid, hoe je omgaat met phishing en oplichting.

Verder zijn er activiteiten voor de jongeren, tussen 12:00 en 17:00 is er elk uur een demonstratie waarin politie en brandweer laten zien hoe ze hun taak oppakken tijdens een noodsituatie, zoals een brand of een reddingsactie. De dag is compleet gratis en hoef je niks voor te betalen

Parkeren
Als je in de buurt woont en het evenement graag wilt bezoeken kunt je het best lopend komen. Indien je met de auto komt kan je parkeren bij sporthal De Altis.