Nieuw wooncomplex voor jongeren in Leidschendam-Zuid gaat door

Nieuw wooncomplex voor jongeren in Leidschendam-Zuid gaat door

In Leidschendam-Zuid komt er een groot wooncomplex voor jongeren, ondanks de bezwaren van buurtbewoners. Deze week heeft de gemeenteraad het plan goedgekeurd. Veel bewoners zijn tegen de bouw van het appartementencomplex. Ze vinden het te groot en te hoog en maken zich zorgen over de parkeerproblemen in de buurt.

Zorgen om Vertraging
Buurtbewoners zijn bang dat de bouw jaren kan vertragen als de autospuiterij blijft. Wethouder Bianca Bremer benadrukte dat het gebouw op dezelfde plek blijft staan, ongeacht de verkoop van de grond. Als de gemeente de grond koopt, is er ruimte voor meer groen en mogelijkheden voor jonge ondernemers.

Politiek Ziet Geen Probleem
De politieke partijen in Leidschendam zien de bezwaren van de bewoners anders. VVD-raadslid Rick de Klerk zei dat het plan aantrekkelijk is en dat er dringend behoefte is aan woningen voor jongeren. De Socialistische Partij (SP) vroeg echter om meer tijd om het plan te bekijken. Fractievoorzitter Ed van der Schaft benadrukte dat er nog veel onzekerheden zijn die opgelost moeten worden.

Appartementen
Er komen zo’n 138 nieuwe appartementen voor jongeren. Deze woningen zijn voornamelijk gedoeld op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Op deze manier wilt de overheid graag helpen, de huizenmarkt wordt steeds kleiner en er ontstaan moeilijkheden voor jongvolwassen mensen die een huis zoeken.

Inwoners
De inwoners zijn er niet blij mee dat het complex wordt gebouwd voor de jongeren. Volgens hun leidt het tot meer problemen dan dat er nu al zijn. Zo geven inwoners aan dat er een probleem zal ontstaan met de parkeerplekken op de vlietweg. ”het is al zo moeilijk om nu te parkeren”