[VIDEO] Stanislascollege vervangt tegels van schoolplein voor groen

[VIDEO] Stanislascollege vervangt tegels van schoolplein voor groen

Het Stanislascollege opende donderdag een nieuw groen-blauw schoolplein. Leerlingen van de school hebben de afgelopen maanden geleerd over begrippen als hittestress en klimaatadaptatie en daarna onderzochten zij zelf hoe ze hun schoolplein klimaatbestendiger kunnen maken. Wethouder Mark Wit opende het nieuwe groen-blauwe schoolplein samen met Manita Koop van Hoogheemraad van het Hoogheemraadschap Delfland.

Credits naar de leerlingen
Joyce Vijverberg, directeur van het Stanislas vertelt in gesprek met Rijswijk.tv dat leerlingen veel tegels uit het schoolplein gehaald hebben en dat er bomen en planten geplant zijn. Ook is er een groen dak geplaatst. Wethouder Mark Wit legt uit dat het groen blauwe schoolplein inhoudt dat tegels eruit gehaald worden en groen wordt toegevoegd en dat water goed wordt opgevangen.”

Docent is terecht trots
Ook Mark van der Kraan spreekt trots voor onze camera: “Onze leerlingen vonden het echt heel leuk om dit te doen. Ze zijn zelf met stenen en planten gaan sjouwen en hebben de regie gepakt. Ik vind dat zelf ook echt heel leuk.” Manita Knoop voegt daaraan toe: “Jongeren hebben de toekomst. Voor jongeren is het belangrijk om in een groene omgeving te wonen, leven en studeren. Ze zien nu dat een groene omgeving kan, maar dat ze er wel zelf hun steentje aan moeten bijdragen.”

Goed bezig met de omgeving
Mark Wit vervolgt: De leerlingen zijn zelf aan de slag gegaan en zijn met wilde plannen gekomen. Niet alle plannen konden we uitvoeren, maar de meeste plannen zitten in dit nieuwe speelplein. De leerlingen zijn de toekomst. En als zij de ideeën in uitvoering kunnen brengen dan zorgen we er ook voor dat zij goed bezig zijn met onze omgeving.”

Nog lang niet klaar
Joyce Vijverberg besluit dat ze nog lang niet klaar zijn. “Er zijn nog veel meer ambities. Zo willen we onder andere regentonnen plaatsen en nog meer groene plekken maken.”