Nieuwe Koningin Julianastraat heropend in Nootdorp

Nieuwe Koningin Julianastraat heropend in Nootdorp

In Nootdorp is weer een nieuwe fase van de herontwikkeling rondom de Koningin Julianastraat afgerond. Afgelopen maand is de straat verlegd, waarbij een bocht is gemaakt richting de Regenboogschool. De begroeiing rondom de school is daarbij verdwenen.

Voorbereiding op nieuwbouw
Aan de overkant van de Regenboogschool is de oude brandweerkazerne gesloopt. Het terrein is nu klaar om te beginnen met de bouw van een nieuwe school en kindcentrum. Ook komen er appartementen voor zowel huurders als kopers. Door de aanpassing van de straat is er meer ruimte ontstaan voor het nieuwe gebouw. De straat zal een parkachtige uitstraling krijgen en verkeersveiliger worden.

Nieuwbouw en toekomstplannen
In november begint de bouw van het nieuwe schoolgebouw en de bijbehorende appartementen. Dit maakt deel uit van het grotere project “Hart van Nootdorp.” Zodra de nieuwe school af is, zal de andere kant van de Koningin Julianastraat ontwikkeld worden. Op die plek komt nieuwe woonruimte, waaronder koopappartementen. De oude school zal uiteindelijk worden gesloopt om plaats te maken voor deze nieuwe ontwikkelingen.

Woningen en IKC
Samen met Lithos Bouw & Ontwikkeling zal de gemeente 63 huurwoningen en een integraal kindcentrum bouwen op de plek van de oude brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp. Het kindcentrum zal basisschool De Regenboog en kinderopvang SkippyPepijn samenbrengen onder één dak, met een compleet programma voor kinderen. Het gebouw zal bestaan uit 52 sociale huurwoningen en 11 middenhuurwoningen.

Aanpakken woningnood
Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in het aanpakken van de woningnood in Pijnacker-Nootdorp. In januari 2024 werden Zenzo en Lithos geselecteerd om het project uit te voeren, samen met architectenbureau KAW. De sloop van de brandweerkazerne en de verlegging van de Koningin Julianastraat starten in juli, waarna de bouw in november begint. Het kindcentrum wordt eind 2025 opgeleverd, terwijl de woningen naar verwachting in maart 2026 klaar zullen zijn. Staedion zal de woningen via Woonnet Haaglanden verhuren, en de advertenties verschijnen enkele maanden voor de oplevering.

Foto: Jan van der Sman