Minder inwoners Pijnacker-Nootdorp onder armoedegrens

Minder inwoners Pijnacker-Nootdorp onder armoedegrens

In Pijnacker-Nootdorp wonen naar schatting 980 mensen die vorig jaar onder de armoedegrens leefden. Dat betekent dat zij niet genoeg inkomen of spaargeld hadden om rond te komen. Dit percentage ligt lager dan het landelijke gemiddelde, volgens nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daling van armoede
Het percentage inwoners van Pijnacker-Nootdorp dat in armoede leeft, is licht gedaald van 1,9% naar 1,7% tussen 2022 en 2023. Dit staat in contrast met het landelijke gemiddelde, waar het percentage onder de armoedegrens levende mensen daalde van 3,4% naar 3,1%. Ondanks deze positieve ontwikkeling, zijn er nog steeds bijna duizend mensen in de gemeente die het financieel moeilijk hebben.

Vergelijking met de rest van Nederland
Vergeleken met andere gemeentes scoort Pijnacker-Nootdorp beter op het gebied van armoede. Het percentage mensen dat onder de armoedegrens leeft, is aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde, wat wijst op een relatief stabiele financiële situatie in de gemeente.

Het blijft echter belangrijk dat er aandacht is voor mensen die wel in armoede leven, zodat iedereen een waardig bestaan kan leiden.