DOEK! in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen 🗓

DOEK! in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen 🗓

ical Google outlook Agenda

De succesvolle theaterklassieker DOEK! van Maria Goos komt naar de Rijswijkse Schouwburg, ditmaal met Liz Snoijink en Porgy Franssen in de hoofdrollen. In 2011 werd dit toneelstuk bekroond met de prestigieuze Toneel Publieksprijs en wist het talloze theaterliefhebbers te raken met zijn unieke mix van humor, drama en persoonlijke spanning.

Snoijink en Franssen vertolken de rollen van Lies Oorthuizen en Richard Berkhove, twee acteurs met een ingewikkelde geschiedenis. Op het toneel brengen ze het beste in elkaar naar boven, maar daarbuiten lopen hun verhoudingen vast in destructieve patronen, wat hen uiteindelijk uit elkaar drijft. Toch worden ze, na jaren van afstand, opnieuw samengebracht wanneer Lies wordt ingevlogen om een toneelstuk te redden nadat verschillende tegenspeelsters van Richard hun rol hebben opgegeven.

De chemie tussen hen blijkt nog steeds krachtig, zowel op het toneel als daarbuiten, wat leidt tot een herontdekking van gevoelens en oude conflicten. DOEK! is een verhaal vol schurende spanning tussen echt en onecht, op het gebied van zowel theater als liefde. Het biedt daarmee een unieke kijk op de dynamiek tussen kunst en het echte leven.

De scherpe dialogen en intense emoties maken DOEK! een uitdagende voorstelling voor de acteurs, maar ook voor het publiek een onvergetelijke ervaring. Liz Snoijink en Porgy Franssen brengen met hun ervaring en spelplezier nieuwe diepte aan dit tijdloze verhaal. Een must-see voor theaterliefhebbers die houden van komedie met een rauw randje.