[VIDEO] Breien en haken voor jong en oud bij wolwinkel Plyground in Oud-Rijswijk

[VIDEO] Breien en haken voor jong en oud bij wolwinkel Plyground in Oud-Rijswijk

‘’Deze winkel is voor jong en oud en dat verbaasde mij ook heel erg toen ik begon’’ zegt eigenaar Marion van de Plyground. Kinderen van de basisschool maar ook tieners komen langs om te leren haken bij Marion in haar winkel in de Rijswijkse Herenstraat.

Wat je kunt haken/breien
Er zijn oneindig veel dingen die je kan haken en breien. ‘’Sommigen kunnen het al en maken hun eigen kleding, zoals topjes, jurken en rokken’’. Marion vindt het geweldig hoe creatief mensen zijn en wat ze allemaal kunnen maken.



Waarom haken en breien leuk is voor de jeugd
Jamie, die vaste klant is bij Plyground, komt wekelijks een keer naar de zaak om te breien. ‘’Ik vind het heel erg leuk dat ik creatief kan zijn en verschillende dingen kan maken’’ Jamie is niet de enige van haar leeftijd die langskomt om te breien of haken, meer mensen van haar leeftijd doen het om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen in het haken en breien.

Iedereen kan haken
 Iedereen die wil komen haken of breien, mag dat komen doen bij Plyground.‘’De jongste is acht, en de oudste is 92 jaar en komen uit binnenland en buitenland” Iedereen is welkom om te komen breien en haken en ook om het te leren.  ‘’Het samenbrengen van mensen is eigenlijk mijn doelstelling geweest”

Leren haken en/of breien
Als je graag wilt leren haken en breien, kan dat op de Herenstraat 76 E. Voor meer informatie, klik op de link naar de website.